Mustafa: Istorijska poseta premijera Vučića

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jul.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Istorijska poseta premijera Vučića

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa ocenio je da je današnja poseta premijera Aleksandra Vučića istorijska, jer je on prvi predsednik vlade Srbije koji je posetio tu opštinu.

Odgovarajući na albanskom na pitanje novinara on je kazao da je bilo mnogo vlada, a da je Vučić prvi premijer koji je došao u zvaničnu posetu Preševu, zbog čega je Opština izrazila zahvalnost predsedniku vlade.

"Isto smo reagovali kada je u posetu došao albanski premijer Edi Rama, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pošto je on bio prvi predsednik vlade Albanije koji je došao u Preševo", naveo je Mustafa.

On je kazao da je sa premijerom Vučićem razgovarao o svim važnim temama, pre svega Lapidarijumu, odnosno spomeniku koji je uklonjen, kao i šta će sa njim biti.

"Videli smo spremnost vlade, tačnije srpskog premijera za rešavanje svih problema - u oblasti obrazovanja vezano za snabdevanje albanske dece udžbenicima na albanskom jeziku za osnovnu i srednju školu od strane Ministarstva za obrazovanje Kosova. Stav premijera je bio da bi bilo bolje da udžbenici budu iz Albanije, te je najavio da će razgovarati sa svojim albanskim kolegom sa kojim je u svakodnevnom kontaktu", objasnio je on.

Takođe je naveo da je razgovarano i o problemu privrednog razvoja, pre svega razvoja inustrijske zone, gde je već Koordinaciono telo ulagalo prošle i ove godine, preko Ministrarstva privrede.

Bilo je reči, kako je dodao, i o povratku sudstva i tužilaštva u Bujanovac i Preševo, kao i problemima koji se odnose na zdravstvo.

On je zahvalio premijeru na velikoj želji i političkoj volji da pomogne Albancima u Preševu.

Vučić je, na zahtev albanskih novinara da Mustafa odgovori na albanskom, rekao da je spreman da poštuje sve što Ustav garantuje, a u vezi konstatacije da nije bilo zastave Albanije prilikom njegovog dolaska u Preševo, uzvratio da ovo nije Albanija, već Srbija.

Premijer Vučić je u šali Mustafi rekao da je "kod njega problem da, kad prođe 10 minuta, zaboravi Ustav Srbije", a takođe u šali novinarima "preveo" Mustafinu izjavu "da mu je bilo bolje kada je Rama došao u Preševo".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mustafa: Istorijska poseta Vučića, neki njegovi prethodnici nisu ni znali gde je Preševo

Izvor: Blic, 15.Jul.2015

Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa ocenio je da je današnja poseta premijera Aleksandra Vučića istorijska, jer je on prvi predsednik vlade Srbije koji je posetio tu opštinu...Mustafa je na zajedničkoj konferenciji za novinare prilikom obilaska vanbolničkog porodilišta u Preševu rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.