Muškarci teže doživljavaju raskid - Jači pol više pati

Izvor: Vesti-online.com, 26.Jan.2019, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci teže doživljavaju raskid - Jači pol više pati

Dame, ako ste mislile da ste vi uvek "oštećena" strana, znajte da nije tako.

Kada je u pitanju raskid, muškarci ga mnogo teže doživljavaju od žena - pokazalo je istraživanje, čiji su rezultati objavljeni na britanskom sajtu Singles Elite.

Ispitanici su u najvećem broju priznali da su u jednom trenutku života patili zbog ljubavi, ali je među onima koji su raskid doživeli veoma bolno bilo 25 odsto više pripadnika jačeg pola.

Psiholog Vibke Neberič >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je to objasnio na sledeći način:

- Najčešće žene preuzimaju inicijativu za raskid, pa se oni onda iznenade. Muškarci takođe imaju tendenciju da preuveličavaju osećanja koja prema njima gaje njihove partnerke, a poznato je da ko visoko leti, nisko pada.

Dok traje veza, žene se više trude oko partnera i odnosa, pokušavaju da sačuvaju romantiku i strast, pažljivije su i posvećenije. Momci, s druge strane, prestaju da budu ležerni tek kada ih devojke ostave.

Onda postaju svesni šta su imali i šta su prokockali, ali je tada u velikom broju slučajeva kasno za popravni.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.