Muškarci sa dužim domalim prstom dobro zarađuju

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci sa dužim domalim prstom dobro zarađuju

Želite da znate da li je neki muškarac bogat? U tom slučaju, radije pogledajte koliki mu je domali prst, nego u njegov novčanik, preporučuju naučnici.

Istraživači sa kanadskog Univerziteta Konkordija merili su dužinu prstiju kod 415 muškaraca i žena, i upoređivali sa njihovim karakternim crtama.

Što je duži domali prst u poređenju sa ostalim prstima na ruci, posebno u odnosu na kažiprst, postoji veća šansa da taj muškarac zaradi veliki novac. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dugi "prstenjak" pokazuje i da je muškarac radoholik, i da ne prima "ne" kao odgovor, bilo da je reč o potpisivanju ugovora ili o osvajanju ženskog srca.

S druge strane, kod žena dužina prstiju ne govori o karakternim crtama. Profesor Gad Sad, koji je rukovodio istraživanjem, kaže: "Kod žena ova dva prsta su gotovo jednake dužine, dok je kod muškaraca obično domali prst duži od kažiprsta".

Ranije istraživanje na Univerzitetu Kembridž pokazalo je da su bankari u Londonu bili uspešniji ukoliko im je domali prst bio duži, a to znači i da su skloniji da preuzimaju rizik i da brže reaguju na promene na tržištu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.