Muškarci provode više vremena u kuhinji nego žene

Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarci provode više vremena u kuhinji nego žene

Jedno istraživanje kojim je bilo obuhvaćeno 3.000 Britanaca pokazalo je da muškaci provode više vremena u kuhinji nego žene, ali ne i istih razloga.



Istraživanje jedne britanske kompanije specijalizovane u proizvodnji nameštaja i opreme za kuhinje i kupatila pokazalo je prilično neverovatne rezultate - muškarci dnevno u proseku provode sedam sati i šest minuta u kuhinji, za razliku od žena koje se u toj prostoriji zadržavaju šest sati i 52 minuta. Istraživači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodaju da to znači da godišnje muškarac provede 15 nedelja i dva dana u toj prostoriji.

Dodaje se da oni, međutim, ne koriste na isti način vreme provedeno u toj prostoriji. Žene kuhinju najčešće koriste za pripremanje i kuvanje jela za celu porodicu, dok muškarci više vole da se tu odmaraju, peru sudove, jedu ili pripremaju jelo za sebe. Istraživanje je pokazalo da muškarci provode više vremena u čišćenju za sobom nego žene.

Suprotni polovi kuhinju ne vide istim očima. Žene vole da koriste sve mogućnosti i čitav prostor za kuvanje, dok muškarci vole praktičnost i služe se samo aparatima.

"Kada prvi put vide neku kuhinju, žene je osmatraju iz svih uglova i razmišljaju na koji način bi je koristile za pripremu hrane, dok se muškaci koncentrišu samo na one aspekte koji su direktno povezani sa konzumiranjem hrane", izjavio je neuropsiholog Dejvid Luis, koji je i učestvovao u ovom istraživanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.