Muškarac ubio nekoliko osoba, optužen za terorizam

Izvor: B92, 08.Apr.2020, 19:24

Muškarac ubio nekoliko osoba, optužen za terorizam

Muškarac koji je tokom vikenda nožem napao i usmrtio i povredio nekoliko osoba na jugoistoku Francuske optužen je za terorizam i ubistvo, potvrđeno je Rojtersu.

Kako je potvrdila Kancelarija tužioca za antiterorizam, dve osobe su ubijene, a četiri ranjene kada je muškarac, naoružan nožem, napao ljude koji su bili u kupovini u gradu Roman-sur-Izer na jugoistoku Francuske.

Do napada je došlo ispred pekare, gde su kupci čekali u redu, kao i u radnjama u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grada, navela je gradonačelnica Mari Elen Toraval.

Očevici su rekli za Rojters da je napadač nasumično ubadao ljude.

Prema navodima francuskih medija, napadač je Sudanac koji je tražio azil u Francuskoj, a tokom napada je uzvikivao "Alahu akbar".

Grad je trenutno pod blokadom zbog koronavirusa, ali je ljudima dozvoljeno da kupuju osnovne namirnice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.