Muftija Dudić uručio sanitetsko vozilo Bolnici u Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 12.Jun.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija Dudić uručio sanitetsko vozilo Bolnici u Tutinu

Dana 12. 6. 2018. delegacija Mešihata predvođena predsjednikom muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem posjetila je Bolnicu u Tutinu, gdje su se susreli sa direktorom dr. Šerifom Hamzagićem, koji ih je upoznao o radu i kapacitetima sa kojima raspolaže ova bolnica. Tom prilikom muftija Dudić je uručio sanitetsko vozilo za potrebe ove bolnice sa najsavremenijom opremom, istakavši da su direktor i osoblje ove bolnice primjer kako se sa vrlo malo sredstava postići veliki rezultati. Iz tog razloga Mešihat >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << se odlučio da ovo vozilo koje je Mešihatu uvakufio Ademović h. Sanel sa svojom braćom, kao bajramski poklon daruje ovoj Bolnici. Direktor bolnice dr. Hamzagić je istakao da je ovo jako vrijedan poklon, te da će u velikoj mjeri olakšati prijevoz bolesnika. Svakoga dana 26 pacijenata dolazi na dijalizu u Tutin, a skoro svakodnevno prevoze pacijente do Novog Pazara, Kragujevca i Beograda.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Postavljen kamen temeljac za džamiju na Ćerimidžinici

Izvor: SandzakPress.net, 13.Jun.2018, 16:50

U posljednjoj trećini mjeseca Ramazana, u kojoj je obećan spas od džehenemske vatre iskrenim vjernicima, vakif Redžep Mašović odlučio je uvakufiti parcelu na Ćerimidžinici za izgradnju još jedne Allahove dž.š. kuće. Svečanosti povodom postavljanja kamen temeljca prisustvovala je delegacija...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.