Muftija Dudić sa Salkićem o položaju Bošnjaka

Izvor: SandzakPress.net, 21.Feb.2020, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija Dudić sa Salkićem o položaju Bošnjaka

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 21.02.2020. godine, primio je potpredsjednika manjeg BH entiteta u Banjaluci g-dina Ramiza Salkića.Tom prilikom, gost je upoznao muftiju Dudića sa položajem Bošnjaka u ovom bosansko-hercegovačkom entitetu, kao i sa problemima sa kojima se suočavaju. G-din Salkić je naglasio da su Bošnjaci Bosne i Sandžaka jedan narod, koji pripada istoj vjeri i govori istim jezikom, sa jednom Islamskom zajednicom na čelu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << reisu-l-ulemom u Sarajevu, te da će uvijek prilikom posjete bošnjačkim političarima u Sandžaku obavezno posjetiti Islamsku zajednicu i njenog poglavara, tako da je ovo njegova druga posjeta u zadnje četiri godine. Muftija Dudić se zahvalio g. Salkiću na svijesti i svemu što čini sa ove značajne pozicije.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić održao hutbu u obnovljenoj Lejlek džamiji

Izvor: SandzakPress.net, 21.Feb.2020

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 21.02.2020. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u novopazarskoj Lejlek džamiji koja je nakon obnavljanja ovih dana dobila novo ruho.Tim povodom, prije džume u džamiji je upriličena dodjela zahvalnica najzaslužnijima...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.