Muftija Dudić održao hutbu u Tutinu

Izvor: SandzakPress.net, 22.Jan.2021, 22:00

Muftija Dudić održao hutbu u Tutinu

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 22.01.2021. godine, održao je hutbu i predvodio džuma namaz u Centralnoj džamiji u Tutinu. Tom prilikom, u duhu kur'anskog ajeta: „Svaka duša smrt će okusiti…“, govorio je o ovom neizbježnom času, kazavši da je smrt najveći vaiz koji nas svakodnevno podsjeća na prolaznost ovodunjalučkog života. Nakon džume, muftija Dudić je predvodio dženazu namaz džematliji iz Tutina koji je poginuo u Njemačkoj. The post Muftija Dudić održao hutbu u Tutinu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Muftija Dudić obišao mektebe u Novom Pazaru

Izvor: SandzakPress.net, 23.Jan.2021, 17:38

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji novopazarskog glavnog imama dr. Enver ef. Omerovića, 23.01.2021. godine, obišao je izvođenje mektebske nastave kod mualima Malik ef. Nurovića u Selakovcu, Adnan ef. Dupljaka u džematu Nur i Enes ef. Ibrovića u džematu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.