Muftija Dudić: Zabrinutost zbog širenja islamofobije

Izvor: SandzakPress.net, 15.Mar.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija Dudić: Zabrinutost zbog širenja islamofobije

  Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić ocijenio je danas da se svet mora zabrinuti zbog širenja islamofobije i mržnje prema islamu i muslimanima. On je podom terorističkog napada na Novom Zelandu radiju Sto plus rekao da je ovim činom poslata loša poruka muslimanima, posebno što je ubica bio inspirisan četničkim pjesmama i srpskim velikanima, čija su imena bila ispisana na njegovom oružju. “Terorizam zlo, bilo od koga da dolazi i on nikome >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << ne donosi dobro. Bog nas je stvorio da budemo njegovi namjesnici na zemlji, da činimo dobro na ovom svetu. Čvrsto vjerujem da današnji čin neće pokrenuti lavinu nekih drugih dešavanja u svijetu, koja će biti pripisana muslimanima“, rekao je muftija Dudić. On vjeruje da nema razloga da bude zabrinutosti na prostoru Srbije, ali ni na Balkanu. “Mi smo ranije ukazivali na prisustvo dvojnih standarda, odnosno da jedna nepravda proizvodi neku drugu nepravdu. Nadam se da na Balkanu neće biti nekih reperkusija, mada se ovdje se nikada ništa ne zna. Danas su većinski nemuslimanski svijet i moderna Evropa na velikom ispitu poteza će povući“, rekao je Dudić. On je istakao da je islam vjera mira i da će u tom pravcu i istrajati. U današnjim napadima u Krajstčerču na dvije džamije pune vjernika koji su došli na molitvu petkom ubijeno je 49, a povrijeđeno 20 ljudi. Policija je privela četiri osobe među kojima je jedan Australijanac, ekstremni desničar koji je objavio i manifest opisujući motive za napad. izvor: Radiostoplus

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Napad nas neće zastrašiti"

Izvor: Deutsche Welle, 15.Mar.2019

Nakon terorističkog napada počinjenog iz mržnje prema muslimanima u Krajstčerču vlada zbunjenost. U pokušaju da klasifikujemo čin, osvetljavamo poziciju islama na Novom Zelandu, teme poput ksenofobije i zakoan o oružju.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.