Mrkonjić: Uskoro nova aviokompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Uskoro nova aviokompanija

BEOGRAD -

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su u toku pregovori sa domaćim privrednicima oko formiranja nove srpske aviokompanije.

U razgovoru sa novinarima on nije želeo da kaže o kojim se privrednicima radi, ali je istakao da će novoformirana aviokompanija uskoro dobiti rukovodstvo.

"Dajte da budemo strpljivi bar još koju nedelju", rekao je Mrkonjić, ističući da će Srbija do kraja mandata ove vlade imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svoju aviokompaniju.

"Ideja sa Jatom izgleda ovako: Naši privrednici plus država prave novu kompaniju, a stara kompanija ostaje sa dugovima i sa viškom radnika koji su u socijalnom programu", rekao je srpski ministar za infrastrukturu.

On je rekao da bi nova aviokompanija ove godine, prema planu, trebala da u početku koristi stare avione, a da iduće godine ima nove avione i da ostvaruje prihode.

"Mi to očekujemo. Bar menadžment Jata u to veruje. I mi kao vlada u to verujemo", rekao je ministar za infrastrukturu i energetiku Srbine Milutin Mrkonjić.

Policija kontroliše tender za tahografske kartice

Ministar za infrastrukturu i energetiku Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da policija u Agenciji za bezbednost saobraćaja kontroliše tender za nabavku tahografskih kartica zbog sumnje da je namešten.

"Nemam ništa protiv toga da se ispita ceo rad Agencije, a što se tiče jednog tendera koji je podložan sumnji on je sada u fazi ispitivanja", rekao je on novinarima.

Mrkonjić je ocenio da je Agencija za bezbednost saobraćaja, koja postoji dve godine, do sada imala dobre rezultate, ali je istakao da policija treba da istražuje ako ima nekih sumnji.

Prema pisanju Blica, pripadnici MUP-a Srbije su pre nekoliko dana upali u sedište Agencije za bezbednost saobraćaja na putevima i počeli kontrolu poslovne dokumentacije zbog sumnje da je ta institucija učestvovala u nameštanju tendera.

Početak izrade memorijskih kartica pre desetak dana objavio je direktor agencije Stojadin Jovanović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, kojoj je prisustvovao i ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

Tender je provela Agencija za bezbednost, a posao je dobila firma "Grafokard" iz Beograda, naveo je Blic.

Agencija je osnovana odlukom Vlade Srbije u decembru 2009, ali je počela sa radom 1. septembra 2010. Od decembra 2010. do kraja sprovela 36 tendera, od nabavke kancelarijskog nameštaja i vozila do servisnih sistema, računarske opreme, softvera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.