Mrkić u Briselu o presudi Gotovini i Markaču

Izvor: Kurir, 19.Nov.2012, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić u Briselu o presudi Gotovini i Markaču

Šef diplomatije Srbije razgovarao na marginama sastanka sa šefovima diplomatija nekoliko zemalja iz regiona kako dalje posle haške nepravde

BRISEL - Šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić učestvovao je danas u Briselu na sastanku Jadransko-jonske inicijative o unapređenju saradnje u regionu, a na marginama skupa je u odvojenim susretima sa nekim kolegama iz regiona pokrenuo pitanje oslobađajuće presude Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Mrkić >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je rekao da situacija nastala nakon oslobađajuće presude Haškog tribunal generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču nije bila na dnevnom redu sastanka Jadransko-jonske inicijative, ali da je u odvojenim susretima sa kolegama pokrenuo to pitanje.

"Sreo sam se na marginama sastanka sa šefovima diplomatija nekoliko zemalja iz regiona, da vidimo kako ćemo dalje posle velike nepravde koja nam je učinjena", kazao je Mrkić.

Jadransko-jonsku inicijativu čine zemlje koje imaju izlaz na Jonsko ili Jadransko more, a Srbija je članstvo u ovoj organizaciji nasledila iz vremena kad je bila u državnoj zajednici sa Crnom Gorom.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.