Mrkić na konferenciji u Mongoliji

Izvor: RTS, 29.Apr.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić na konferenciji u Mongoliji

Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić sastao se na međunarodnoj konferenciji u Mongoliji sa visokim zvaničnicima Tajlanda, Japana, Nepala i Sijera Leonea kao i sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerom. Mrkić se sastao i sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić sastao se, na marginama međunarodne konferencije posvećene demokratizaciji u svetu u mongolskoj prestonici Ulan Batoru, sa visokim zvaničnicima Tajlanda, Japana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nepala i Sijera Leonea, kao i sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambertom Zanijerom. Mrkić se sastao i sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton.

Ketrin Ešton je prenela ministru spoljnih poslova Srbije da je Srbija zaslužila da dobije svoje mesto u Evropi i da je dogovorom sa Prištinom, sebe učinila vrlo dopadljivom i hrabro ušla u novi period razvoja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Mrkić se sastao sa zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Tajlanda Surapong Tovičakčaikulom, sa Šunići Suzukijem iz ministarstva spoljnih poslova Japana, sa šefom diplomatije Nepala Durga Prasad Bhataraijem i sa zamenicom ministra spoljnih poslova i međunarodne saradnje Sijera Leonea Ebun Jusu.

Šefa srpske diplomatije, koji je u subotu doputovao u trodnevnu posetu Mongoliji, danas će primiti predsednik Mongolije Čahija Elbegdož, koji je domaćin skupa u Ulan Batoru, čiji su učesnici šefovi diplomatija, predstavnici međunarodnih organizacija i parlamentarci.

Mrkić se juče sastao sa zamenikom državnog sekretara SAD-a Vilijemom Bernsom, a imao je susrete i sa šefovima diplomatije Švedske Karlom Biltom, Litvanije Linasom Linkevičiusom, Slovačke Miroslavom Lajčakom i brojnim kolegama iz Azije i Afrike.

Šef diplomatije Srbije sastao se i sa mongolskim kolegom Luvsanvandanginom Boldom, i ministrom Butana Pendzom, i predao mu pismo predsednika Nikolića za kralja Butana.

Mrkić boravi u Ulan Batoru na poziv mongolske vlade, kao učesnik međunarodne konferencije posvećene demokratizaciji u svetu, na kojoj učestvuju predstavnici više od 100 zemalja, od kojih više od 50 ministara, 18 iz Evrope.

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da je njegova poseta Mongoliji prilika da predstavnike mnogih zemalja upozna sa suštinom sporazuma Beograda i Prištine, kako bi bilo jasno da se ne radi o priznanju nezavisnosti Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.