Mrkić: Nema gorčine prema Zagrebu

Izvor: B92, 21.Dec.2013, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkić: Nema gorčine prema Zagrebu

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić izjavio je da je svestan da je hrvatska Vlada protiv kršenja prava srpske manjine.

Mrkić za Politiku kaže da je to rekao i visokoj komesarki OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors, odgovarajući na prozivke hrvatskog premijera Zorana Milanovića da bi od Beograda "bilo dobro čuti neku reč u povoljnom tonu" zbog zalaganja za prava srpske manjine.

"Kao što smo mi otvoreni da dodje bilo ko i da vidi stanje sa našim manjinama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tako treba svako da uradi. Ja nemam reči kritike za hrvatsku Vladu", rekao je Mrkić.

Mrkić je rekao da ne veruje da je Zagrebu toliko značajna pohvala srpske Vlade i da nije siguran da bi ona bila popularna u nekim delovima Hrvatske.

"Intenzivno saradjujemo, na vezi sam sa ministarkom Vesnom Pusić i pokušavamo da koordiniramo poteze kako bi srpska zajednica u Hrvatskoj bila bezbrižna, a odnos dve zemlje što bolji", rekao je Mrkić i ponovio da Beograd "nema gorčine" na račun zvaničnog Zagreba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkić: Nema gorčine na račun Zagreba

Izvor: RTS, 21.Dec.2013

Hrvatska Vlada je protiv kršenja prava srpske manjine i pokušava da to kanališe kako bi sve bilo u skladu sa konvencijama, normama i moralom, kaže šef diplomatije Srbije Ivan Mrkić. Beograd "nema gorčine" na račun zvaničnog Zagreba, kaže Mrkić. ..Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić...

Nastavak na RTS...

MRKIĆ: Nema gorčine prema Zagrebu

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2013

- Intenzivno sarađujemo, na vezi sam sa ministarkom Vesnom Pusić i pokušavamo da koordiniramo poteze kako bi srpska zajednica u Hrvatskoj bila bezbrižna, a odnos dve zemlje što bolji - rekao je Ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić

Nastavak na Telegraf.rs...

Mrkić: Nema gorčine na račun Zagreba

Izvor: Politika, 21.Dec.2013

Nedavno sam u Kijevu razgovarao sa visokom komesarkom OEBS-a za nacionalne manjine Astrid Tors i rekao joj da sam potpuno svestan da hrvatska vlada ne da ne podupire, nego je potpuno protiv kršenja prava srpske manjine i pokušava u granicama svojih mogućnosti da to kanališe kako bi bilo u skladu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.