Mozzartu priznanje Ministarstva odbrane za borbu protiv kovida

Izvor: B92, 18.Maj.2020, 18:42

Mozzartu priznanje Ministarstva odbrane za borbu protiv kovida

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zahvalio se svima što su se osetili pozvanim da pomognu i dobrovoljnost shvatili kao obavezu.

Mocart je za borbu protiv koronavirusa donirao ukupno više od 400.000 evra

Na svečanoj ceremoniji u Domu garde kompaniji Mocart odato je priznanje za nesebičan doprinos u borbi protiv korona virusa, a plaketu zahvalnosti predstavnicima ove kompanije uručio je načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović.

Ovaj priređivač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igara na sreću u toku pandemije virusa izdvojio je više od 400.000 evra za pomoć zdravstvenim ustanovama i naujgroženijim pojednicima, a deo tih sredstava bio je usmeren i Vojsci Srbije.

"Plašili smo se za sudbinu čovečanstva, dok smo gledali ljude kako se bore za život i u velikim i bogatim zemljama leže po podovima bolnica. Hvala Bogu, hvala vama i hvala državi što to nismo videli u Srbiji. U ovoj zemlji niko nije ostao sam, niko nije ostao bez leka, bez nade... Hvala vam što ste bili tu u teškim i najtežim trenucima. Svi ste mogli da ne budete ovde, da ne ponudite svoju pomoć, da ne pomognete. Od vas niko pomoć ne mi smeo da očekuje, da ustupite svoje firme i poslovanja. Ponosni smo što imamo toliko ljudi koji su spremni da budu uz nas i pomognu i više nego što se od njih traži“, rekao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane u Vladi Republike Srbije.

Ceremonija svečanog uručivanja najviših vojnih priznanja kompanijama i pojedincima koji su donirali sredstva Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije radi podrške sprečavanju širenja i suzbijanja zarazne bolesti kovid 19 održana danas u Domu Garde u kasarni „Topčider“.

"Mocart je svoj višegodišnji društveno odgovorni rad nastavio i to pojačanim intenzitetom za vreme pandemije virusa korona. Imali smo više od 300 volontera na terenu, donirali novac u 10 bolnica od Subotice do Кosovske Mitrovice, obezbedili deset respiratora. Čast nam je što nas je Ministarstvo izdvojilo i prepoznalo naš trud, Mocart će nastaviti sa svojim društveno odgovornim aktivnostima, pomoć zajednici doživljavamo kao našu obavezu, posebno u teškim i kriznim situacijama kakva je pandemija virusa bila. Hvala ministru na ovoj plaketi, na koju smo posebno ponosni“, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mocart.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.