Mostar najtopliji u Evropi sa 42 stepena

Izvor: B92, 21.Jul.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostar najtopliji u Evropi sa 42 stepena

Mostar je danas bio najtopliji grad u čitavoj Evropi, a u 15 sati temperatura je iznosila visokih 42 stepena Celzijusa, objavili su danas bosanski mediji.

Na drugom mestu je Podgorica, gde je temperatura iznosila 41,5 stepeni, na trećem kiparski grad Lefkoniko sa 41,1 stepenom, na četvrtom Kordoba u Španiji (40,6 stepeni), a petom Marina di DJinoza u Italiji (40,4 stepena), preneo je portal Kliks.ba.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su za taj portal rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je najniža zabeležena temperatura u Mostaru u protekla dva dana iznosila visokih 28 stepeni.

Meteorolozi dodaju da su za Mostar ovo ipak uobičajene temperature i da je rekordna temperatura zabeležena u Mostaru iznosila 46,2 stepena.

Treba ipak napomenuti da se službena merenja vrše na visini od dva metra, pri čemu merni instrumenti nisu direktno izloženi suncu. Smatra se da je temperatura na suncu veća barem za desetak stepeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mostar danas najtopliji grad u Evropi

Izvor: Radio 021, 21.Jul.2015

Mostar je danas bio najtopliji grad u čitavoj Evropi, a u 15 sati temperatura je iznosila visokih 42 stepena Celzijusa, objavili su danas bosanski mediji...Na drugom mestu je Podgorica, gde je temperatura iznosila 41,5 stepeni, na trećem kiparski grad Lefkoniko sa 41,1 stepenom, na četvrtom Kordoba...

Nastavak na Radio 021...

TROPSKI TALAS: Mostar danas najtopliji grad u Evropi, evo koliko je bilo stepeni!

Izvor: Kurir, 21.Jul.2015

Meteorolozi dodaju da su za Mostar ovo ipak uobičajene temperature i da je rekordna temperatura zabeležena u Mostaru iznosila 46,2 stepenA..MOSTAR - Mostar je danas bio najtopliji grad u čitavoj Evropi, a u 15 sati temperatura je iznosila visokih 42 stepena Celzijusa, objavili su danas bosanski mediji....

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.