Moratinos počasni građanin Beograda

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2009, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moratinos počasni građanin Beograda

Španski ministar spoljnih poslova Migel Anhel Moratinos dolazi danas u dvodnevnu posetu Beogradu, tokom koje će mu biti uručena titula počasnog građanina srpske prestonice, a sastaće se i predsednikom Srbije Borisom Tadićem i šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Moratinos će tokom boravka u Beogradu razgovarati i sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom za evropske integracije Božidarom Đelićem, navedeno je u saopštenju španskog Ministarstva spoljnih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Prema ovom saopštenju, šef španske diplomatije će sa svojim domaćinima razgovarati o budućem predsedavanju Španije Evropskom unijom i bilateralnim odnosima.

Migel Anhel Moratinos, rođen 1951. godine u Madridu, započeo je svoju profesionalnu karijeru diplomate u Ambasadi Kraljevine Španije u Beogradu.

Šefu španske diplomatije će sutra biti uručeno zvanje počasnog građanina Beograda, koju mu je Skupština grada dodelila na sednici održanoj 6. oktobra.

Moratinos je za tu prestižnu nagradu predložen zbog afirmacije Beograda, doprinosa razvoju saradnje i unapređenja međusobnih odnosa Srbije i Španije.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas rekao je tada da je Moratinos učinio dosta na nastavku procesa evropskih integracija Srbije, ukidanju viza za putovanja u EU, podsetivši i da Španija nije priznala nezavisnost Kosova.

"Zato smo smatrali da je ovo pravi način da se odužimo čoveku koji je započeo svoju diplomatsku karijeru u Beogradu, govori naš jezik i zaista je prijatelj Srbije i Beograda", istakao je gradonačelnik Beograda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef španske diplomatije sutra u poseti Srbiji

Izvor: EMportal, 11.Dec.2009

Ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos boraviće sutra u zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i primiti priznanje počasnog građanina Beograda.

Nastavak na EMportal...

Moratinos danas u poseti Srbiji

Izvor: NaDlanu.com, 12.Dec.2009, 11:30

BEOGRAD, 12. decembra 2009. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos (Miguel Angel) boravi danas u zvaničnoj poseti Srbiji tokom koje će sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i primiti priznanje počasnog građanina Beograda. Moratinos će, kako je najavljeno u Madridu,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.