Morales: U toku pokušaj državnog udara (VIDEO)

Izvor: Beta, 09.Nov.2019, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morales: U toku pokušaj državnog udara (VIDEO)

Predsednik Bolivije Evo Morales objavio je da je "u toku pokušaj državnog udara", nakon pobune policajaca u tri grada."Sestre i braćo, naša demokratija je u opasnosti zbog pokušaja državnog udara koji su nasilničke grupe povele protiv ustavnog poretka. Pred medjunarodnom zajednicom osudjujemo taj napad na pravnu državu", naveo je Morales na Tviteru nakon hitnog sastanka s ministrima.Morales je pozvao narod da "brani demokratiju"."Pozivam naš narod da u miru brine o demokratiji i ustavu  da bi se sačuvali mir i život kao najveće dobro iznad svih političkih interesa", naveo je bolivijski lider.Najmanje tri policijske jedinice su se juče pobunile protiv Moralesa, u gradovima Sukre, Kočabamba i Santa Krus.Vlada Bolivije je za sada isključila mogućnost angažovanja vojske protiv pobunjenih policajaca.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Morales: U toku pokušaj državnog udara

Izvor: Danas, 09.Nov.2019

Predsednik Bolivije Evo Morales objavio je da je "u toku pokušaj državnog udara", nakon pobune policajaca u tri grada. Članak Morales: U toku pokušaj državnog udara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.