Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2017, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monodrama "Kraljev put" danas premijerno u Bijeljini

Glumac Vladimir Balašćak izvešće večeras u Bijeljini premijerno monodramu "Kraljev put" reditelja Lilijane Ivanović.

Komad je nastao na osnovu knjige "Moj život - autobiografija NJegovog veličanstva kralja Petra Drugog Karađorđevića", te prema zapisima istoričara, novinskim člancima i TV emisijama posvećenim kralju.

Ovo je prva predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom posljednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, kralja Petra Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Karađorđevića, a urađena je pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića i princa Aleksandra Drugog Karađorđevića.

Monodrama predstavlja dramsku interpretaciju autobiografije kralja Petra Drugog Karađorđevića i govori o njegovim osnovnim razmišljanjima o događajima koji su obilježili njegov život kao posljednjeg jugoslovenskog kralja i nekog kome su sudbina i istorija dodijelile ulogu da na prijesto dođe kao dječak, a napusti ga u trenutku kada je mogao da pruži značajan istorijski doprinos.

Predstava će biti odigrana u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20.00 časova. Ulaznice se mogu kupuiti po cijeni od pet KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.