Moneovi Lokvanji prodati za 40 miliona evra

Izvor: Blic, 24.Jun.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moneovi "Lokvanji" prodati za 40 miliona evra

Jedna od slika Kloda Monea iz serije "Lokvanji" prodata je juče na aukciji u Londonu za 32 miliona funti (39,7 miliona evra), saopštila je aukcijska kuća Sotbi.

Kako prenosi Rojters, licitiranje za ovo platno, koje je slavni francuski impresionista naslikao 1906, trajalo je svega desetak minuta.

Na aukciji, je prema rečima predstavnice Sotbija Helene Njuman, prodato ukupno 46 umetničkih dela za nešto manje od 122 miliona funti (153 miliona evra).

Među licitiranim delima bila je i slika "Kompozicija sa crvenom, plavom i sivom", holandskog slikara Pita Mondrijana iz 1927. koja je odneta za 15,2 miliona funti.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Moneovi »Lokvanji« prodati za 40 miliona evra

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2014

LONDON - Jedna od slika Kloda Monea iz serije "Lokvanji" prodata je juče na aukciji u Londonu za 32 miliona funti (39,7 miliona evra), saopštila je aukcijska kuća "Sotbi".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.