Molotovljev koktel na ambasadu

Izvor: B92, 17.Mar.2012, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molotovljev koktel na ambasadu

Priština/Skoplje -- Prošle noći je na ambasadu Makedonije u Prištini bačen Molotovljev koktel. Pričinjena je manja materijalna šteta. Povređenih nije bilo.

Napad na makedonsku ambasadu Molotovljevim koktelima dogodio se sinoć posle 23 časa, a policija je odmah reagovala kako bi obezbedila ambasadu i istražila napad.

Prema policijskim informacijama do kojih se došlo posle kontakta sa zvaničnicima makedonske ambasade, sumnja se da iza napada "stoje" tri osobe koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bile u belom automobilu marke "tojota", a posle napada su pobegle u nepoznatom pravcu.

Kako je saopšteno, kosovska policija intenzivno radi na rešavanju ovog slučaja i u potrazi je za napadačima. Nije bilo povređenih, a nije pričinjena ni materijalna šteta prilikom ovog napada, dodaje se u saopštenju.

Novi incidenti u Makedoniji

Inače, tokom jučerašnjeg dana se, nakon višednevnog zatišja, u Skoplju dogodio novi incident u kome je kamenovan autobus javnog gradskog prevoza koji vodi do obližnjeg sela Stajkovci.

Kako je saopštio MUP, od polomljenih stakala povređen je jedan policajac koji je zadobio povrede očiju i jedna 31-godišnja devojka s posekotinom glave, kojima je ukazana lekarska pomoć i pušteni su na kućno lečenje.

U MUP je danas privedeno troje nasilnika koji su u utorak u autobusu na istoj liniji napali 19-godišnjeg dečaka.

Večerašnji incident se desio pred sutrašnji Marš za mir koji organizuje nevladina organziacija Zajedno za mir, a priključila se 71 građanska organizacija, veliki broj javnih ličnosti, muzičara, glumaca, sportista, novinara, od svih etničkih zajednica u zemlji. Cilj marša je, kako kaže organizator, da se kaže "ne" nasilju i da se pokaže da se u Makedoniji može mirno i zajedno živeti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoplje: Kamenovan autobus, ima povređenih

Izvor: Mondo, 17.Mar.2012

Nakon višednevnog zatišja sinoć se u Skoplju dogodio novi incident u kome je kamenovan autobus javnog gradskog prevoza koji vodi do obližnjeg sela Stajkovci.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.