Molim vas, uhapsite ga, opet će ubiti nekoga VIDEO

Izvor: B92, 15.Jan.2019, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Molim vas, uhapsite ga, opet će ubiti nekoga" VIDEO

Država namerava da pooštri kaznenu politiku i za povratnike u vršenju krivičnih dela.

Neka ranija istraživanja pokazuju da čak 65 procenata zatvorenika počini neki zločin po izlasku na slobodu.

"Molim vas, uhapsite Čabu Dera, opet će ubiti nekoga" - to je navodno policiji rekao Čabin saučesnik u ubistvu Nebojše Markovića na Banovom brdu. Pre ovog ubistva, Der je u zatvoru proveo skoro 13 godina, takođe zbog ubistva. Nepune dve godine bile su mu potrebne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ponovi zločin.

"Imate ljude koji su trajno oštećeni u vaspitanju, dakle ono što zovemo psihopate jednom rečju. Oni ne mogu da zapamte, nemaju svoju istoriju, oni ponavljaju svoje greške. Njih nemojte kažnjavati posle dve, tri godine. Ili odmah, ili nemojte ga uopšte kažnjavati. Oni znaju samo to, od, do. Kao u dresuri, za njih su te bihevioralne metode jedino moguće, ali privremeno. Zato su oni najčešći gosti zatvora i zatvori su namnjeni za tu vrstu ljudi", navodi Zlatko Nikolić, kriminolog.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.