Molim se da je Momčilo još živ ispod lavine (FOTO)

Izvor: S media, 14.Feb.2012, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Molim se da je Momčilo još živ ispod lavine" (FOTO)

Marijana Nikolić (34), supruga Momčila Nikolića (37) iz Bajine Bašte kojeg je u nedelju po podne odnela snežna lavina na putu Perućac - Rastište i za kojim ronioci i Žandarmerija još uvek tragaju u jezeru Perućac, u potresnoj ispovesti za Pres kaže da je samo nekoliko minuta nedostajalo da u tonama snega nestanu i njihova deca.

Marko (13) i Miroslav (16) pukom srećom su u poslednjem momentu ipak ušli u automobil i tako izbegli smrtonosnu lavinu koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sručila na put. Njihov otac, međutim, nije imao sreće.

"Zahvaljujem Bogu što mi je spasao decu, ako već Momčila nije. Jedino me to drži što i oni nisu nastradali", kroz jecaje priča Marijana, i seća se tragedije koja je zadesila njenu porodicu.

"U nedelju po podne vraćali smo se iz sela Rastište, gde žive Momčilovi roditelji, nazad u Bajinu Baštu. Kako je na put pao sneg, morali smo da čekamo u kolima da stignu mašine da raščiste put, što je trajalo oko sat i po vremena. Kada su se radnici pojavili, Momčilo i deca su izašli iz kola i otišli malo dalje da gledaju kako rasklanjaju sneg jer im je bilo zanimljivo. Niko od nas nije ni pomislio da će se nešto desiti jer smo tim putem išli bar dva-tri puta nedeljno, a i Momčilo je bio odličan vozač", kroz suze priča Marijana.

Snežna zavesa

Kako kaže, ona je ostala u kolima jer joj je bilo hladno pošto nije imala ni rukavice.

"Posle nekih dvadesetak minuta ili malo jače deca su se vratila u kola da se malo zagreju jer im je bilo hladno, a Momčilo je ostao da gleda kako mašine čiste sneg s puta. Zvali su i njega da dođe u kola, ali je on rekao da će samo još koji minut da ostane. Eh, taj minut ga je možda i koštao života... Samo nekoliko trenutaka kako su deca ušla u kola odjednom se začula buka i videli smo da je ka putu krenula lavina. Bilo je strašno. Podigla se prašina od tolikog snega i ništa nismo mogli da vidimo neko vreme. Kada je lavina prošla i snežna prašina se spustila, sve troje smo istrčali iz kola na put. Preko gomile snega smo videli ljude koji su radili na mašinama i kada su nas pitali da li je Momčilo sa nama, shvatili smo da ga je odneo sneg..."

Jako brzo su stigli vatrogasci i policija, odmah su počeli da kopaju sneg po putu da bi našli Momčila, ali već 24 sata nema nikakvog traga od njega.

Milojka Nikolić, Momčilova mlađa sestra, ispričala nam je da se cela porodica drži za trunku nade da je on još uvek živ.

Obustavljena potraga u jezeru, nastavak sutra ujutru

Amsera dozivala mrtve roditelje

Marić: Nastavljena potraga za nestalima

",Svesni smo koliko je hladno i koliko je vremena već prošlo, ali se ipak nadamo da je Momčilo živ. Ne možete ni da zamislite koliko nam je svima teško... Decu smo tog dana morali da vodimo i u Hitnu pomoć da im daju injekcije za smirenje, koliko su jadni potreseni posle svega", kroz suze priča Milojka, koja očekuje i stariju sestru, koja je čim je čula šta se desilo pošla avionom iz Švajcarske za Srbiju.

(P R E S S)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.