Moldavija: Proteran rumunski ambasador

Izvor: Mondo, 08.Apr.2009, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moldavija: Proteran rumunski ambasador

Predsednik Moldavije Vladimir Voronin optužio je Rumuniju da stoji iza velikih protesta u Kišinjevu, a rumunski ambasador je proglašen nepoželjnom osobom. Moldavska policija uspostavila kontrolu nad predsedničkim kabinetom i nacionalnim parlamentom.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u Moldaviji uspostavila red

Izvor: RTV Pink, 08.Apr.2009

. . . Policija je u toku noći uspostavila kontrolu nad predsedničkim kabinetom i Parlamentom Moldavije, koje su prethodno zauzeli i demolirali demonstranti, protestujući zbog rezultata nedeljnih izbora. . . .

Nastavak na RTV Pink...

Demonstranti ponovo na ulicama Kišinjeva

Izvor: RTS, 08.Apr.2009

U Moldaviji napeto posle demonstracija u kojima je jedna devojka poginula, dok je nekoliko stotina ljudi povređeno. Ranjeni policajac u kritičnom stanju. Uhapšeno skoro 200 pristalica opozicije. Nema dogovora vlasti i opozicije. Moldavija zatvorila granice i proterala rumunskog ambasadora...Moldavska...

Nastavak na RTS...

Hapšenje organizatora protesta

Izvor: B92, 09.Apr.2009, 15:38

Neredi u Moldaviji (Beta)..Kišinjev -- Moldavski biznismen Gabriel Stati, osumnjičen da je jedan od organizatora pokušaja državnog prevrata u Moldaviji, uhapšen je na teritoriji Ukrajine... Prema izjavi dobro informisanog izvora iz moldavskog državnog tužilaštva, moldavske vlasti zvanično su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.