Moj brat Gabrijel živi u Bariju

Izvor: Blic, 18.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moj brat Gabrijel živi u Bariju

Đorđe Stojanović, ukućanin „Velikog brata" koji je po izlasku iz šoua ostvario svoj životni cilj i pronašao dva izgubljena brata Rajka i Kristofera, tek je po izlasku iz kuće otkrio da ima polubrata Gabrijela. On je za „Blic" nedavno ispričao da je njegovog polubrata pre trideset godina usvojio jedan Italijan, a kako „Blic" saznaje, Gabrijel trenutno živi u Bariju, u Italiji, a usvojio ga je Đorđo L., nekadašnji vlasnik lunaparka u Tašmajdanskom parku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Iznenađen sam. Ne mogu da verujem šta mi se sve dešava. Ne mogu da verujem, pa moj polubrat Gabrijel živi u Bariju - rekao je oduševljeno Đorđe kada smo mu saopštili vest do koje smo došli.

- Joj... kako li će tek reagovati Rajko i Kristofer, jedva čekam da ih čujem i kažem im novosti. Ja ne verujem šta mi se sve dešava, ovo nije moguće - vrisnuo je zbunjeno i pomalo šokirano Đorđe koji je za Gabrijela, inače, saznao po izlasku iz kuće.

- Nisam ni znao da imam polubrata. Saznao sam iz medija i Kristofer mi je to potvrdio kada sam izašao iz kuće. Kristofer mi je otkrio da ga je usvojio Italijan koji je sedamdesetih godina držao lunapark. Ništa više o tome nisam znao - kaže Đorđe.

Gabrijel je inače njegov jedini brat bele puti, a Đorđe kaže da ne zna ko je njegov biološki otac.

- Zaista ne znam ko je Gabrijelov otac. Ne mogu ni da naslutim - kaže Đorđe koji je imao godinu dana kada je Gabrijel usvojen.

Inače, kako „Blic" saznaje, Gabrijel je odmalena živeo u domu za nezbrinutu decu u Valjevu, a sa šest godina ga je usvojio Đorđo L. (puno ime poznato redakciji, prim.nov.). Ljudi koji su dobro upoznati sa ovim slučajem ispričali su nam da je Đorđo, koji sada ima 81. godinu, znao da Gabrijel, koji sada ima 35. godina, ima polubraću, ali da ih nikada nije tražio. Oni su nam otkrili da i sam Gabrijel najverovatnije zna za postojanje braće, ali da ih ni on nije tražio. Gabrijelov usvojitelj, Italijan Đorđo, koji je tada imao velikih problema sa usvajanjem jer je strani državljanin, tražio je da ime usvojitelja ne bude dostupno javnosti, pa Centar za socijalni rad nikada nije smeo da učesniku „Velikog brata" otkrije bilo kakve informacije.

Gabrijel je, inače, živeo paralelno u Srbiji i Bariju do 1987. godine, kada se za stalno preselio u Bari, jer je do te godine njegov usvojitelj Đorđo L. bio vlasnik lunaparka. Kako saznajemo, Gabrijelu je Đorđo omogućio lep život.

Potraga za ocem

Đorđu je po izlasku iz kuće najstariji brat Kristof otkrio istinu koju su od Đorđa svi krili celoga života.

- Moj otac je živ. Nije ubijen kao što su me lagali. On je nestao 1979. godine, godinu dana nakon mog rođenja. Gde je, niko ne zna. Mi mislimo da se zove Amadu Diko i da je radio kao ambasador Republike Mali. Ali po dokumentima koje smo dobili od Ministarstva spoljnih poslova ta osoba ne postoji. Ništa ne znamo o njemu - kaže sa tugom u glasu Đorđe koji će sa braćom krenuti u potragu za ocem.

Iznuda novca

Jedan od razloga zbog kojih je Đorđo tražio da usvajanje bude anonimno i što je Gabrijela odvojio od braće je, kako saznajemo, i taj što je imao velikih problema sa Đorđevim i Gabrijelovim rođakom. Jer njihov rođak je nekoliko puta, na osnovu porodičnih odnosa, pokušao da od Gabrijelovog usvojitelja iznudi novac, a čak mu je pretio i da će ga tužiti i oteti mu Gabrijela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.