Moguća revizija presuda Gotovini i Markaču

Izvor: Press, 28.Jan.2013, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Moguća revizija presuda Gotovini i Markaču"

"Kao što sam pomenuo posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji teoretska mogućnost revizije, koju mi razmatramo kao što radimo u svim slučajevima," rekao je on u izjavi Tanjugu.

Međutim, zahtev koji za to treba da bude ispunjen je "veoma visok," jer je potrebno da se predstave dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni, objasnio je Bramerc.
"Potrebno je da postoje novi dokazi koji nikada ranije nisu predstavljeni. Znaci to je teoretska mogućnost, ali verovatnoća >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nije velika jer nemamo nove dokaze," rekao je glavni tužilac.

On  je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana". Navodeći da se tokom poslednja dva, tri, putovanja u BiH sastao samo sa žrtavama sa bošnjačke strane jer je, kako je objasno, "to bilo vezano za suđenja Mladiću i Karadžiću i Hadžiću", on je istakao da tužilaštvo "priznaje žrtve svih strana" i da će se u budućnosti sastajati i sa žrtvama, odnosno porodicama žrtava sa srpske strane.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

BRAMERC: Moguća revizija presuda Gotovini i Markaču

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2013

- Kao što sam pomenuo posle oslobađajuće presude Gotovini i Markaču, postoji teoretska mogućnost revizije, koju mi razmatramo kao što radimo u svim slučajevima - rekao je glavni haški tužilac, i dodao da su za to potrebni novi dokazi

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.