Mogu li lutke za seks da postanu ubice? Stručnjaci kažu DA

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu li lutke za seks da postanu ubice? Stručnjaci kažu "DA"

Seks lutke budućnosti govore strane jezike i glume orgazam. Stručnjaci upozoravaju: što se roboti budu više razvijali, to će biti veća opasnost od toga da će se okrenuti protiv ljudi, pa čak i postati ubice.

Dr Nik Paterson, docent sajber bezbednosti australijskog Univerziteta Dikin tvrdi da je lakše provaliti kod seks robota nego računara ili pametnog telefona.

- Hakeri bi mogli da se ubace u sistem robota i preuzmu potpunu kontrolu nad njihovim rukama, nogama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i alatima kojima su ponekad opremljeni, na primer noževima ili aparatima za zavarivanje - kaže ovaj stručnjak za “Dejli star”.

Roboti dostižu težinu od 90 kilograma i veoma su jaki, a “kada provali u sistem robota, haker uspostavlja potpunu kontrolu nad njim i može da mu izdaje upustva”.

Paterson veruje da su lutke za seks i te kako pogodne da izvode fizičke operacije i “nanose štetu”.

Problem je u tome što se danas svi mogući uređaji - uključujući i mobilne telefone, frižidere, nadzorne kamere, pa i robote - povezuju sa internetom. Budući da su uređaji koji se svakodnevno koriste, ali nisu tako dobro obezbeđeni kao računari i pametni telefoni, veoma osetljivi, hakeri će se sve više koncentrisati na njih, uveren je ovaj stručnjak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.