Mogerinijeva sutra sa pregovaračkim timom Prištine

Izvor: RTS, 07.Jan.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerinijeva sutra sa pregovaračkim timom Prištine

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini sastaće se sutra u Briselu sa novim pregovaračkim timom Prištine, kojeg je kosovska skupština imenovala u decembru.
"Visoka predstavnica Mogerini će sa delegacijom sa Kosova razgovarati o nastavku dijaloga i normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine", potvrdila je portparolka EU >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maja Kocijančič.

Ona je rekla da je Evropska spoljnopolitička služba pozvala delegaciju Prištine na konsultacije 8 januara, i da je to "prilika za razmenu mišljenja sa predstavnicima Kosova o dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, uz posredstvo EU".
Maja Kocijančič je u izjavi za Radio Slobodna Evropa rekla da se dijalog na visokom nivou "vodi između dva predsednika i da se to ne menja".
Skupština u Prištini je 15. decembra na čelo novog tima za pregovore sa Srbijom postavila Fatmira Ljimaja i Špenda Ahmetija.
Predstavnici Beograda ocenili su tada da imenovanje bivšeg "ozloglašenog komandanta OVK Ljimaja" izvrgava ruglu samu ideju dijaloga između Beograda i Prištine. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mogerinijeva s prištinskom delegacijom: Hitno!

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 13:26

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini sastala se s delegacijom Prištine koju je radi nastavka dijaloga s Beogradom 15. decembra formirao kosovski parlament..Tom prilikom razmenjena su mišljenja o stanju dijaloga, a visoka predstavnica je ponovila neophodnost ukidanja taksa koje su kosovske vlasti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.