Mogerinijeva je razgovarala sa Tačijem

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mogerinijeva je razgovarala sa Tačijem"

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini je telefonom razgovarala s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Kako je navedeno, ona je rekla da treba da bude povučena odluka vlade Kosova o taksi na robu iz Srbije i BiH, jer ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa.

Kako je saopšteno iz kancelarije Mogerinijeve, ona je telefonom razgovarala s Tačijem danas po podne da razmotri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najnovije događaje u kontekstu dijaloga za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, uz posredovanje EU.

U saopštenju se navodi da je visoka predstavnica istakla je da odluka vlade Kosova da poveća takse na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto samo dalje komplikuje situaciji i "ne donosi nikakvo rešenje za probleme ljudi niti za aspiracije Kosova za njegovu sadašnjost i budućnost".

"To je mera koja ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa i treba da bude povučena", rekla je ona kako se navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini telefonom rekla Tačiju da ukine taksu na uvoz robe iz Srtbije i BIH

Izvor: Beta, 28.Nov.2018

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini danas je u telefonskom razgovoru s predsednikom Kosova Hašimom Tačijem rekla da treba da bude povučena odluka vlade Kosova o taksi na robu iz Srbije i BiH, jer ne doprinosi izgradnji dobrosusedskih odnosa.Kako je saopšteno iz kancelarije Mogerinijeve,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.