Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Sep.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini očekuje da Srbija i Hrvatska reše problem

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da je razgovarala sa predsednicima vlada Srbije i Hrvatske Aleksandrom Vučićem i Zoranom Milanovićem i da očekuje otvaranje granice između te dve države.

Kako je saopšteno iz Kabineta visoke predstavnice, Mogerinijeva je uoči vanrednog samita EU u Briselu, posvećenog rešavanju izbegličke krize, ocenila da zatvaranje granica nikada nije rešenje i da od premijera Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Hrvatske očekuje da budu mudri.

"Zatvaranje granica nikada nije rešenje a u tom delu kontinenta ovakav postupak može ponovo izazvati mučna osećanja koja nam u ovom trenutku nisu potrebna. Zajedno kao Evropljani, u državama članicama i van njih, a naročito na Zapadnom Balkanu, moramo da se izborimo s velikim prilivom izbeglica i migranata. Zato se nadam da će granica biti otvorena, između ostalog zbog nesmetanog protoka robe ali i zbog upravljanja prilivom izbeglica", rekla je Federika Mogerini novinarima.

Ona je izrazila očekivanje da će njeni razgovori s Vučićem i Milanovićem navesti dvojicu premijera "na zajednički rad sa ciljem rešavanja zajedničkog problema sa kojim je suočen ceo region".

"Potrebni su nam zajednički rad i zajednička rešenja", ocenila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Zatvaranje granice nije rešenje

Izvor: Akter, 23.Sep.2015

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da je razgovarala sa predsednicima vlada Srbije i Hrvatske Aleksandrom Vučićem i Zoranom Milanovićem i da očekuje otvaranje granice između te dve države..Kako je saopšteno iz Kabineta Visoke predstavnice,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.