Mogerini: Dijalog sledeće jutro pošto Priština ukine takse

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2019, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Dijalog sledeće jutro pošto Priština ukine takse

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila je da je spremna da organizuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine na najvišem nivou odmah sledeće jutro pošto Priština ukine takse na robu iz centralne Srbije.

- Dok se ne ukinu takse nema uslova za uspešan nastavak dijaloga - rekla je Mogerinijeva po završetku sastanka ministara EU, prenose beogradski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Prema njenim rečima, povlačenje taksi je osnovni uslov za nastavak dijaloga.

- Dok se to ne desi, ne vidim da postoje uslovi za uspešnu rundu dijaloga - navela je ona.

- Trenutno ne vidim korake u tom pravcu. Čim bude uslova spremna sam, ne samo da sazovem novu rundu dijaloga na najvišem političkom nivou za prvo sledeće jutro, već i da nas "zaključam" na koliko god je to potrebno, na jednu nedelju, mesec dana ili tri meseca - rekla je Mogerinijeva.

Ona je poručila da očekuje da Beograd i Priština mogu da iskoriste pozitivnu atmosferu, ako do nje dođu, kako bi postigli sveobuhvatni sporazum o punoj normalizaciji odnosa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mogerini: Bez ukidanja carina nema nastavka dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Danas, 18.Feb.2019

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je danas da dijalog Beograda i Prištine neće biti nastavljen dok kosovske vlasti ne suspenduju ili ne ukinu takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine, jer bez toga nema uslova za uspešan nastavak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.