Mlađenović: Spremni dočekujemo 56. Pozorje

Izvor: Blic, 29.Dec.2010, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlađenović: Spremni dočekujemo 56. Pozorje

Sterijino pozorje (SP) biće i iduće godine veran odraz pozorišnog života u Srbiji, odnosno snage i moći našeg teatra, izjavio je danas direktor te institucije Milivoje Mlađenović.

Gotovo svakodnevno stižu prijave predstava za sledeće, 56. Pozorje a sredinom marta javnosti će biti predstavljeni rezultati selekcije, koju obavlja selektorka Ksenija Radulović, rekao je Mlađenović novinarima na tradicionalnom novogodišnjem okupljanju u SP.

Podsetivši da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s Ministarstvom kulture zaključen protokol o dugoročnom finansiranju tog festivala nacionalne drame i pozorišta, kao i da se određena finansijska sredstva redovno obezbedjuju iz budžeta pokrajine i grada Novog Sada, on je istakao da u tom pogledu SP "nema razloga da bude nezadovoljno svojim položajem".

Mlađenović je dodao da, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji u zemlji, u SP ipak očekuju da subvencije za sledeći festival budu nešto veće nego za prethodni, kako bi ta manifestacija bila na visokom estetskom nivou.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.