Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladića čuvaju najviše dvojica"

Beograd -- Rasim Ljajić izjavio da se pretpostavlja da haškog optuženika Ratka Mladića čuva mali broj ljudi.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom je, u intervjuu Večernjim novostima, rekao da kada je Mladić najviše tražen uz njega nisu bila više od dva čoveka, pa zato veruje da ih ni sada nema više.

Ljajić je rekao da službe bezbednosti neprestano rade na lociranju Mladića, a da su saznanja da se možda krije na Ceru i u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bile informacije srpskih službi bezbednosti.

Prema rečima Ljajića, Srbija ne beži od pomoći stranih službi bezbednosti, "ali poslednji slučajevi su pokazali da moramo da se oslonimo na naše službe, kao i na regionalnu saradnju službi bezbednosti, bez čega je teško očekivati da budu locirani".

"Očigledno je da se haški optuženici skrivaju i premeštaju iz jedne u drugu državu regiona", rekao je on.

Na pitanje ima li nekih indirektnih pregovora vlasti sa Mladićem o njegovoj dobrovoljnoj predaji, Ljajić je odgovorio sa "apsolutno ne", kao i da se više ne veruje u mogućnost njegove dobrovoljne predaje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.