Mladić u jutarnjem programu, poručio Šešelju da smrša!

Izvor: Mondo, 16.Nov.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić u jutarnjem programu, poručio Šešelju da smrša!

Ratni komandant Vojske RS Ratko Mladić, koji se nalazi na izdržavanju doživotne kazne zatvora zbog ratnih zločina u BiH, uključio se danas telefonskim putem u jutarnji program Televizije Hepi. Reagovao Haški tribunal.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U emisiji koju vodi Milomir Marić, gosti su bili lider Srpske radikalne stranke i u Hagu osuđeni Vojislav Šešelj, Mladićev sin Darko i član ruske Dume Pavel Dorohin.

Tribunal: Izjava bez dozvole >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << suda

Mehanizam za krivične sudove (pravni naslenidk Haškog trbunala) kaže da general Mladić bez sudske dozvole nije imao pravo da se telefonom uključi u televizijski program. "Pritvorenici nemaju pravo da razgovaraju sa medijima bez dozvole suda. Riječ je o kršenju Pravilnika o pritvoru", rekla je portparol Mehanizma Helena Egelston za BBC. Ona je objasnila da pritvorenici mogu bez ograničenja da razgovaraju telefonom sa članovima uže porodice iz telefonske govornice u zajedničkim prostorijama pritvorske jedinice, ali da im nije dozvoljeno da koriste mobilne telefone. Beogradski mediji prenose da je iz Haga rečeno da je pokrenuta istraga o tome kako je jutros došlo do uključenja u program ove televizije.

Uživo u programu, Darko Mladić je telefonom pozvao svog oca i rekao mu da se obrati javnosti.

Ratko Mladić je pozdravio goste u studiju, a posebno Šešelja.

"Ljubi vas deda Ratko. Ovaj Marić neka dođe da me obiđe, neka on intervjuiše Vojislava Šešelja, a i Voja neka dođe... Darko, reci Voji da dođe da igramo šah, jer sam ga zadnji put tukao 7:1. I to mu je tu bila prisutna i ona njegova 'Kosovka devojka' i loše je prošao", poručio je Mladić.

On je pozdravio i Šešeljevog sina i ocenio da će on biti bolji od oca, kao što je i njegov sin bolji od njega.

Mladić je pozdravio i Dorohina, i to na ruskom jeziku.

"Poseban pozdrav za Rusiju. Pozdravi Komunističku partiju sovjetsku, pardon, ruske federacije. Pozdrav za Pavela i neka otvori oči šta ovaj NATO hoće, mnogo se šire ka Rusiji. I neka Voja malo omrša. Živi bili", rekao je Mladić, a prenose mediji.

Mladić je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu kaznu zatvora po 10 od 11 tačaka optužnice.

On je oslobođen optužbi za genocid u šest opština, ali je osuđen za genocid u Srebrenici, progon, istrebljenje, zločin protiv čovečnosti, ubistvo, nehumano delo prisilnog premeštanja, deportaciju, terorisanje i protivpravne napade na civile, uzimanje talaca.

PRESUDA: MLADIĆU DOŽIVOTNI ZATVOR! (Foto)Vučić o Mladiću: Gledajmo u budućnost

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ratko Mladić u jutarnjem programu: "Ljubi vas deda Ratko"

Izvor: B92, 16.Nov.2018

Ratko Mladić, osuđen za genocid, uključio se u jutarnji program beogradske televizije sa nacionalnom frekvencijom...Bivši general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić, koji je u Hagu prvostepeno osuđen za genocid u Srebrenici i niz zločina protiv čovečnosti, gostovao je telefonski u jutarnjem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.