Mladić pao sa tri metra visine na Kalemegdanu

Izvor: Blic, 15.Jul.2012, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić pao sa tri metra visine na Kalemegdanu

Jedan mladić pao je noćas sa visine od tri metra na Kalemegdanu i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, rekla je jutros portparol Hitne pomoći dr Nada Macura. U javnost je prvobitno procurela agencijska informacija kako je mladić pao sa visine od čak 13 metara, ali je to kasnije demantovano u Hitnoj pomoći.

Mladić star oko 28 godina oko 2.40 sati pao je kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu, u čijoj se neposrednoj blizini održavala kulturna manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Belef na Kališu".

Zadobio je povrede kičme i grudnog koša, ali mu je pritisak bio dobar i nije gubio svest. Mladić je prevezen u Urgentni centar.

Prema rečima dr Macure, prošlu noć obeležile su brojne tuče. Registrovano je 14 intervencija i nije bilo transporta u dežurne medicinske ustanove već su osobe sa lakšim povredama zbrinute na licu mesta, izuzev u nekoliko saobraćajnih udesa, čiji su akteri zbog zadobijenih povreda prevezeni u Urgentni centar.

Sinoć u 21.21 sat u ulici Pere Segedinca na Novom Beogradu povređen je pešak, 33- godišnja žena koja je zadobila povrede glave i vrata i kuka, i dečak od tri godine koji je takođe zadobio povrede glave i imao razderotinu na ustima pa su oni prevezeni u Urgentni centar.

Pet minuta posle ponoći na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića na Novom Beogradu povređena su tri mladića. Oni su zadobili kontuzije glava i prebačeni su u dežurnu medicinsku ustanovu.

U 00.37 sati u ulici Vojislava Ilića muškarac od 45 godina zadobio je ozbiljnije povrede prilikom prelaska ulice.

Pešak je bio u pijan i u saobraćajnoj nesreći zadobio je razderotine kuka i potres mozga i izgubio je svest. Prevezen je u Urgentni centar.

Pola sata posle ponoći u saobraćajnoj nesreći povređene su dve osobe, vozač i suvozač od 27 i 26 godina i zbog lakših povreda prebačeni su u Urgentnih centar.

Tokom proteklih 24 sata bilo je 251 intervencija od kojih 75 na javnom mestu, a lekarima su se najčešće javljali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici i osobe sa hipertenzijom, navela je dr Macura.

Povezane vesti: Devet osoba povređeno u saobraćajnim nezgodama tokom noći Dva saobraćajna udesa tokom noći U saobraćajnom udesu jedna osoba povređena Jedna osoba povređena u udesu na Pančevačkom mostu Povređen vozač minibusa u udesu u Bulevaru despota Stefana

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladić pao sa tri metara na Kalemegdanu

Izvor: Mondo, 15.Jul.2012

Jedan mladić pao je sinoć za zida na Beogradskoj tvđavi i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Nastavak na Mondo...

Mladić pao sa 13 metara visine na Kalemegdanu

Izvor: Glas javnosti, 15.Jul.2012

BEOGRAD - Jedan mladić pao je noćas sa visine od 13 metara na beogradskom Kalemegdanu i zadobio povrede kičme i grudnog koša, ali nije gubio svest, rekla je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura...Mladić star oko 28 godina je oko 2.40 sati pao sa velike visine kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu,...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.