Mladić mogao šta hoće, smenjeni policajci

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić "mogao šta hoće", smenjeni policajci

Osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala devojčica u Blacu bilo je "dozvoljeno da radi šta hoće", kaže v.d. direktora policije za B92.

Vladimir Rebić rekao je u Kažiprstu B92 da je za to odgovorna policija i da je smenjen načelnik policijske stanice i pokrenut postupak protiv jednog policajca.

Kako je rekao Rebić, mladić osumnjičen za udes je u kontinuitetu činio prekršaje, a policija nije preduzela sve da se on procesuira, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se stekao utisak da je njemu "sve bilo dozvoljeno".

Rebić je rekao da je tragedija mogla da se izbegne da je slučaj tok mladića blagovremeno rešavan, da je on !"izolovan od volana i vožnje" i da će zbog toga ljudi morati da snose odgovornost.

Sagovornik Kažiprsta je rekao da je on razgovarao i sa porodicom stradale devojčice, kao i da je osumnjičeni iza sebe imao niz prekršaja, vožnju u alkoholisanom stanju i slično, ali da su ti slučajevi "ignorisani".

Govoreći o migrantskoj krizi i situaciji u Srbiji, Rebić je rekao da je stanje trenutno "povoljno".

"U Srbiji je oko 1.200 migranata, od njih je 627 takozvanih zaglavljenih migranata, koji su prošli profilaciju na granici Grčke i Makedonije, ali ne u Hrvatskoj. Grupa migranata je na putu ka Šidu, a grupa tamo čeka novi voz kojim bi krenuli ka Austriji", rekao je Rebić.

On je istakao i da nakon dogovora direktora policije se "balkanske rute" neke zemlje ipak ne sprovode potpuno ono što je dogovoreno i vrše samostalnu profilaciju.

Rebić kaže i da nema saznanja o navodnoj novoj migrantskoj ruti, koja bi zaobilazila Srbiju.

"O tome sam saznao iz medija, raspitao sam se, ali dosad nisu zabeležena takva kretanja. U ovom trenutku odgovor je svakako ne, ali će vreme pokazati da li će biti promena", rekao je Rebić.

On je rekao da i dalje najveći broj migranata ne traži azil u Srbiji, ali da se neki ipak odluče za to kada shvate da su im ostale opcije zatvorene.

"Neki odlučuju da se vrate u zemlje porekla, a postoji i mogućnost readmisije", rekao je Rebić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SIN POLICAJCA MOGAO DA RADI ŠTA HOĆE: Gaženje devojčice (12) u Blacu moglo da bude sprečeno!

Izvor: Kurir, 03.Mar.2016

BEOGRAD - Osumnjičenom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je stradala devojčica u Blacu bilo je "dozvoljeno da radi šta hoće", kaže v.d. direktora policije...Vladimir Rebić rekao je da je za to odgovorna policija i da je smenjen načelnik policijske stanice i pokrenut postupak protiv jednog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.