Mladi violinista oduševio publiku na Kolarcu

Izvor: RTS, 05.Jan.2015, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi violinista oduševio publiku na Kolarcu

Početak godine tradicionalno obeležava i Kolarčeva zadužbina. Već deset godina, prvi koncert u čuvenoj koncertnoj dvorani pripada dobitniku nagrade umetničke asocijacije "Artlink", za najperspektivnijeg mladog umetnika. Ovogodišnji laureat je violinista David Horvat.
Sedamnaestogodišnji violinista savršenom tehnikom i lepotom tona ostavio je publiku bez daha. Zahtevan program zapravo je lako odabran. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Virtuozna dela David Horvat intenzivno proučava u londonskoj školi za talente "Jehudi Menjuhin", čiji je stipendista.

"Kao mali voleo sam da slušam klasičnu muziku. Mene su roditelji uputili na taj put. Rekao bih, znao sam da ću biti violinista", navodi David Horvat.
Sa sedam je upisao školu za talente u Ćupriji, a sa deset su ga videli kao nesvakidašnji evropski talenat. David se divi velikim violinistima dvadesetog veka, pomalo komponuje, svira i električnu gitaru.
"Za deset godina ja se nadam da ću biti solista svuda u svetu i da ću da sviram i upoznam interesantne ljude", kaže David.

Koncert na Kolarcu deo je nagrade Najperspektivniji mladi umetnik, umetničke asocijacije "Artlink". Davidu predstoji više koncerata, snimanje kompakt diska i učešće na muzičkim festivalima.
Ovaj prvi koncert na Kolarcu već deset godina prati izuzetno interesovanje publike svih generacija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.