Mladi umetnici dobili galeriju

Izvor: Kurir, 03.Okt.2013, 06:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi umetnici dobili galeriju

Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti sada imaju gde da izlažu svoje radove.

Art hol otvorio je svoja vrata mladim i talentovanim umetnicima, koji će tamo moći da organizuju svoje prve izložbe. U ovoj galeriji prvo će biti organizovana izložba grafičkog dizajna studenata FPU.

- Odluka o kreiranju ovog prostora je hrabra i daje šansu mladim autorima da postave svoje prve izložbe, uglavnom iz oblasti dizajna, a to je posebno važno jer postoji malo galerija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za dizajn. Na ovaj način naši studenti će steći dragoceno iskustvo - istakao je Marko Lađušić, prodekan za odnose s javnošću i međunarodnu saradnju FPU.

Osnovna ideja ovog projekta je da se mladima, studentima i talentima da podrška u ostvarivanju njihovih umetničkih ciljeva.

Takođe, otvaranjem galerije pomaže se se studentima FPU da steknu neophodnu sigurnost i iskustvo, da dobiju priliku da izlože svoje radove i budu blizu prvim profesionalnim angažmanima.

(S. A. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.