Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Avg.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi laburisti ponovo na Utoji

Stotine mladih norveških laburista počinju danas da se okupljaju na letnjem kampu na ostvu Utoji u Norveškoj, prvi put pošto je pre 4 godine ekstremni desničar Anders Behring Brejvik tamo ubio 69 osoba.

Sver Uthus (Outhouse), jedan od onih koji su preživeli masakr na Utoji, rekao je agenciji Asošiejted pres da je prošao "kroz mnogo toga" od kada je na ostrvu ubijeno 69 mladih ljudi, medju kojima je bilo i njegovih prijatelja, ali da je bilo vreme da se vrati na to mesto i "dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << se provede".

Anders Bering Brejvik je 22. jula 2011. godine ubio ukupno 77 ljudi, pošto je najpre podmetnuo bombu u blizini zgrade norveške vlade u Oslu, a potom je otišao na ostrvo Utoja, nedaleko od glavnog grada Norveške, gde je nasumice počeo da puca na učesnike letnjeg kampa mladih laburista.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Norveška: Četiri godine posle Brejvikovog masakra mladi laburisti ponovo se skupljaju na Utoji

Izvor: Blic, 07.Avg.2015

Stotine mladih norveških laburista počinju danas da se okupljaju na letnjem kampu na ostvu Utoja u Norveškoj, prvi put nakon što je pre četiri godine ekstremni desničar Anders Bering Brejvik tamo ubio 69 osoba...Sver Uthus, jedan od onih koji su preživeli masakr na Utoji, rekao je da je prošao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.