Mladi Palestinac se spalio u Gazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2012, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi Palestinac se spalio u Gazi

TEL AVIV -

Jedan mladi Palestinac zapalio se danas u gradu Kan Junisu, na jugu Gaze, zadobivši teške opekotine, saopštio je jedan zvaničnik iz Hamasa, koji vlada pojasom Gaze, ali nije naveo motiv tog čina.

"Muhamed Zuhair al-Kodari zadobio je teške opektine nakon što se sam zapalio u gradu Kan Junisu, na jugu Gaze", rekao je portparol Ministarstva zdravlja Ašraf al-Kudra agenciji AFP, naglasivši da je mladić u jedinici intenzivne nege.

U septembru je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 17.godišnji Palestinac umro četiri dana nakon što se zapalio. On se borio da nađe zaposlenje u Gazi, koja je pod izraelskom blokadom još od 2006. godine posle pobede islamističkog Hamasa na parlamentarnim izborima.

Nezaposlenost u pojasu Gaze iznosi 30 procenata, a među mladima je taj problem akutniji jer je ih je nezaposleno 45 odsto, sudeći po podacima međunarodnih finansijskih institucija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palestinac se spalio u Gazi

Izvor: B92, 05.Okt.2012

Tel Aviv -- Jedan mladi Palestinac zapalio se u gradu Kan Junisu, na jugu Gaze, zadobivši teške opekotine, saopštio je jedan zvaničnik iz Hamasa, koji vlada pojasom Gaze...On, međutim, nije naveo motiv tog čina..."Muhamed Zuhair al-Kodari zadobio je teške opektine nakon što se sam zapalio u gradu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.