Mlade Nišlije uredile mobilijar kod keja i u Čairu

Izvor: Megafon.co, 20.Sep.2021, 16:59

Mlade Nišlije uredile mobilijar kod keja i u Čairu

U okviru akcije „Kej je okej“, mlade Nišlije, članovi Exito tima, farbali su mobilijare u čairskom i parku pored Nišave. Pored toga, pokupili su i smeće i pokušali su da animiraju prolaznike da što više brinu o očuvanju životne sredine, kažu u Kancelariji za mlade Grada Niša.
„Za sada je ideja da se farbaraju mobilijari. Ono što je takođe novina jeste to da su klupicama na keju nedostajali određeni delovi. To smo sredili u saradnji sa Opštinom Medijana. Ideja >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << je da se proširi svest da je stvarno bitno da se brine o ekologiji, životnoj sredini i našem gradu. Ovom prilikom želimo da zamolimo sve građane da pre nego da bilo šta bace dobro razmisle o tome“, kaže je Jana Cekić ispred Exito tima.
Foto – Kancelarija za mlade Grada Niša Biće aktivnosti i na proleće Akciji su se priključili brojni mladi ljudi, ali i zaposleni u Kancelariji za mlade Grada Niša. Obren Milić je jedan od njih.
„Motivi su nam da pre svega ulepšamo naš grad za naše mlađe sugrađane, ali i za naše starije. Želimo da pokažemo da nije istina da mladi nisu ekološki aktivni i nezainteresovani za svoj grad“, kaže Obren, učenik Srednje stručne škole u Nišu. Akciju je, između ostalih, podržala i Kancelarija za mlade Grada Niša.
Iz Exito tima najavljuju više aktivnosti narednog proleća. Akcija je sprovedena u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije i Centrom za građansko delovanje. Takođe, sa Timom 42, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca i Pokretom gorana Vojvodine. Ovaj projekat finansiran je kroz program Mladi su zakon Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Podržan je od strane Kancelarije za mlade Grada Niša, kroz konkurs “Šta nam teško, FLEX Alumni zajednice u Srbiji i direkcije Zelenilo.
Foto – Kancelarija za mlade Grada Niša

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.