Mjanmar oslobodio novinare Rojtersa

Izvor: Beta, 07.Maj.2019, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mjanmar oslobodio novinare Rojtersa

Vlasti Mjanmara oslobodile su jutros dvojicu novinara Rojtersa koji su u toj zemlji bila zatvoreni zbog kršenja zakona o državnoj tajni.Novinari Va Lone i Kjo So O oslobodjeni su pošto je predsednik Mjanmara Vin Mjint objavio pomilovanje 6.520 zatvorenika. Svedoci su videli novinare kako napuštaju zatvor Insein u Jangonu.Vrhovni sud Mjanmara je 23. aprila odbacio finalnu žalbu novinara na sedmogodišnje zatvorske kazne.Njih dvojica su osudjena zbog izveštavanja o zlostavljanju koje su snage bezbednosti Mjanmara sprovodile nad muslimanskom manjinom Rohindža.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslobođeni novinari agencije Rojters nakon 500 dana

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2019

JANGON - Dvojica novinara agencije Rojters Va Lone i Kjav Soe O oslobođeni su iz zatvora u Jangonu u Mjanmaru u kojem su proveli više od 500 dana, izjavili su danas očevici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novinari Rojtersa na slobodi nakon 500 dana

Izvor: RTS, 07.Maj.2019

Nakon više od 500 dana u zatvoru u Mjanmaru zbog kršenja Zakona o službenoj tajni, dva novinara "Rojtersa" puštena su na slobodu. . Reporteri Va Lone (33) i Kjau Sou O (29) osuđeni su u septembru, u Mjanmaru, na sedam...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.