Mitrović: Pink vratio državi sav novac

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Pink vratio državi sav novac

Željko Mitrović, vlasnik TV Pinka, saopštio je da ta medijska kuća na današnji dan ne duguje nijedan evro ni bankama, ni drugim finansijskim institicijama, uključujući i Agenciji za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI).

Komercijalni revolving kredit koji je Pink imao u AOFI od 3,9 miliona evra, kako je objavio dnevni list Danas, u celosti sa pripadajućim kamatama vrećen je 23. marta 2016. godine, saopštio je Mitrović.

"Kako ste danas na naslovnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom 'Država pomogla Pink sa 3,9 miliona evra', ne bi bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka, ali i za priliku da se po ko zna koji put uvere u tendeciozno i političko insinuiranje utemeljeno na vašoj ličnoj mržnji prema televiziji Pink, a verujem i političkom animozitetu baziranom na različitim uređivačkim profilima između vaše novine i naše televizije", naveo je vlasnik Pinka u saopštenju.

On tvrdi da televizija Pink od svog postojanja nije dobila nijednu donaciju ili bespovratna sredstva od države i dodao da ta televizija nije ostala dužna nijednoj banci ili finansijskoj instituciji.

"Pink grupa koju čine Pink international company u čijem sastavu je televizija Pink, Air Pink i City records, su samo u 2015.godini ostvarili prihod od 71 milion evra, od čega čak 30 miliona evra od izvoza sopstvenih usluga. Samo po osnovu izvoza programa iz Pink paketa, Pink grupa je prihodovala preko 8 miliona evra u prošloj godini", saopštio je Mitrović, ističući da je Pink grupa u budžet Republike Srbije uplatila preko 10 miliona evra na osnovu poreza i obaveza po zaposlenima.

Odgovarajući na navode Danasa, Mitrović se obratio i glavnom uredniku Dragoljubu Draži Petroviću, nazivajući ga svojm "starim pacijentom".

"Dragi Dragoljube, ti i tvoja novina imate 4 hiljade čitalaca a ja i moja televizija imamo 4 miliona gledalaca. Da bi ti, Dragoljube, bio siguran da je razlika između nas hiljadu puta, predlažem ti da uzmeš digitron i prekontrolišeš tačnost mojih podataka i ne treba zbog toga da budeš besan, jer to ne znači da sam ja hiljadu puta pametniji, to samo znači da se u tvom i mom medijskom biznisu ovaj podatak uzima kao isključivi kriterijum za merilo sposobnosti i uspeha. S poštovanjem Željko Mitrović".
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ŽELJKO MITROVIĆ: Pink za 20 godina ni od koga nije dobio donaciju

Izvor: Kurir, 30.Maj.2016

...Poštovana gospodo,..Kako ste danas na naslovnoj strani vaše cenjene novine objavili tekst pod naslovom "Država pomogla Pink sa 3,9 miliona eura", ne bi  bilo lepo da vaši čitaoci i naši gledaoci budu uskraćeni za istinitost i verodostojnost podataka,ali i za priliku da se po ko zna koji put...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.