Mislili smo da je nemoguće da se ovo desi

Izvor: B92, 11.Jul.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mislili smo da je nemoguće da se ovo desi"

Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković rekao je da će istraga pokazati gde je bilo propusta u organizaciji skupa na kom je napadnut Aleksandar Vučić.

"Onaj koji je napao premijera napao je sveto i dostojanstveno mesto i žrtve koje su danas pokopane. To je mrlja za ovo mesto i služi na čast onima koji su iskoristili ovaj dostojanstveni događaj da na neki način pokažu svoju silu", rekao je Duraković Tanjugu.

Ogradivši se od napada na srpskog premijera, Duraković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da je u Potočarima bilo oko 60.000 ljudi, a da je premijera Srbije napalo deset do 15 građana, koji su "jedna mala kap u moru".

"Ruka Bošnjaka je pružena", rekao je Duraković, navodeći da nisu tačne ocene pojedinaca iz Banjaluke da je Vučić pokušao pružiti ruku, a da je oni nisu prihvatili.

Mislili smo, kazao je Duraković, da je bilo nemoguće da se ovako nešto desi.

"Poučeni iskustvom posete Borisa Tadića, koji nije doživeo ovakvu rekaciju", rekao je Duraković i dodao da je na policiji, agencijama i tužilaštvu da to istraže do kraja i da se oni koji su to uradili adekvatno kazne.

On je dodao i da ima informacija da su huligani došli iz Srbije i uzvicima i zvižducima vređali premijera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.