Mirović: Za sada dve plate za radnike Fabrike vagona

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Za sada dve plate za radnike Fabrike vagona

Vlada Srbije će radnicima Fabrike vagona u Kraljevu u narednom periodu isplatiti dve minimalne zarade, najavio je danas vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović.

Vlada će to učiniti u cilju privremene finansijske konsolidacije Fabrike vagona, a u skladu sa raspoloživim sredstvima, rekao je Mirović na sastanku sa predstavnicima fabrike, lokalne samouprave i zastupnicima državnog kapitala u tom preduzeću.

Ministarstvo privrede, predstavnici sindikalnih organizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i rukovodstva Fabrike vagona iz Kraljeva intenziviraće dijalog u cilju potpisivanja memoranduma kojim će biti utvrđeni rokovi i mehanizmi kojim će Ministarstvo privrede pomoći u rešavanju problema socijalnog programa i realizacije otpremnina.

Vlada Srbije će pokrenuti postupak kontrole poslovanja i utroška sredstava u tom preduzeću, a predstavnici sindikata obratiće se radnicima ovog preduzeća sa molbom da privremeno obustave proteste, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Nezadovoljni radnici Fabrike vagona jutros su blokirali prugu kod Starog groblja u Kraljevu.

Štrajkači zahtevaju isplatu između 18 i 20 zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža za poslednje tri godine.

Radnici su u štrajku poslednjih osam meseci, a za to vreme nisu dobili ni dinara. Inače, blokade saobraćajnica u Kraljevu počele su pre nedelju dana.

Kompletan menadžment Fabrike vagona, na čelu sa direktorom Zoranom Bogdanovićem, u subotu je podneo ostavku.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mirović: Dva minimalca radnicima Fabrike vagona

Izvor: RTS, 10.Feb.2014

Vlada će zaposlenima u Fabrici vagona u Kraljevu u narednom periodu isplatiti dve minimalne zarade, najavio vršilac dužnosti ministra privrede Igor Mirović...Vršilac dužnosti ministra privrede Igor Mirović najavio je danas da će Vlada Srbije, radi privremene finansijske konsolidacije, zaposlenima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.