Mirović: Vojvodina treba da dobije svoj dan

Izvor: RTS, 15.Jan.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Vojvodina treba da dobije svoj dan

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da Vojvodina treba da dobije svoj dan koji će se obeležavati kao državni praznik.
Igor Mirović je, prilikom obilaska radova u Muzeju prisajedinjenja u Novom Sadu, rekao da predstavnici Pokrajinske vlade smatraju da je Vojvodina zaslužila da ima svoj dan, iako ga u ovom trenutku formalno nema.

Narednih nedelja ću pokrenuti konsultacije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnicima naučne i stručne javnosti i poslaničkih grupa u skupštini sa ciljem da Vojvodina dobije svoj dan kroz formalnu odluku koja bi jedan dan definisala kao dan Vojvodine, a druge bitne dane za istoriju pokrajine definisala kao dane koje ćemo obeležavati, naveo je Mirović.
Prvi čovek pokrajinske administracije naveo je da se u prvim konsultacijama kao datum za Dan Vojvodine pojavljuje 25. novembar, dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbije, ali da će biti i drugih datuma koje treba obeležavati.
Mirović je dodao da se drugi dani koje treba obeležavati odnose na dane kada je u Sremskim Karlovcima održana Majska skupština, dane tokom jeseni 1790. godine kada je održan Temišvarski sabor, Blagoveštanski sabor, Međunarodni dan ljudskih prava koji je važan za savremeni kontekst Vojvodine, kao i još nekoliko drugih datuma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mirović: Vojvodina bi trebalo da ima svoj praznik

Izvor: B92, 15.Jan.2018

Novi Sad -- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio da Vojvodina treba da dobije svoj dan koji će se obeležavati kao državni praznik...Mirović je, prilikom obilaska radova u Muzeju prisajedinjenja u Novom Sadu, kazao da predstavnici Pokrajinske vlade smatraju da je Vojvodina zaslužila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.