Mirno rešavanje radnih sporova (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 12.Dec.2013, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirno rešavanje radnih sporova (VIDEO)

Iako su radnici upoznati sa mogućnošću mirnog rešavanja radnih sporova, oni tu mogućnost retko koriste, pokazalo je istraživanje nevladine organizacije Inicijativa za razvoj saradnju. Zbog toga je cilj da se u narednom periodu više radi na promociji ovakvog rešavanja, kako bi se sudovi rasteretili i kako bi se do rešenja lakše dolazilo.

Projekat je počeo u junu ove godine, kako bi se prikupili podaci o tome koliko su radnici upoznati i koliko koriste mirno rešavanje sporova. Ti podaci će, kažu inicijatori projekta, poslužiti kao osnova za dalje aktivnosti, a sve sa ciljem da se uvede zdrav dijalog između radnika i poslodavaca i da se do rešenja dođe na mnogo lakši način.
Projekat „Socijalni parteri zajedno u podršci mirnom rešavanju radnih sporova“ realizuje nevladina organizacija Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku jedne švajcarske organizacije, a u partnerstvu sa Savezom samostalnih sindikata Srbije, Ujedinjenim gradskim sindikatima “Nezaviznost”, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije i Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Pet miliona radnih sporova u Srbiji

Izvor: juGmedia, 12.Dec.2013

NIŠ – U Srbiji trenutno imamo pet miliona aktivnih radnih sporova, a po broju tužbi pred sudom u Strazburom smo na prvom mestu u svetu,  izjavila je danas u Nišu  pravna savetnica u republičkoj Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova Olga Kićanović...Ona je dodala je u našoj zemlji u poslednje...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.