Mirno predajte vlast ili...: BELORUSKA OPOZICIJA UPUTILA ZAHTEV LUKAŠENKU

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 12:20

Mirno predajte vlast ili...: BELORUSKA OPOZICIJA UPUTILA ZAHTEV LUKAŠENKU

Štab beloruskog predsedničkog kandidata Svetlane Tihanovske saopštio je da zahteva mirnu predaju vlasti i ne isključuje mogućnost novih protesta u Belorusiji.

Opozicioni kandidat Svetlana Tihanovska saopštila je da ne priznaje izborne rezultate koje je objavila Centralna izborna komisija Belorusije (CIK).

- Ne priznajemo ove rezultate - rekla je ona.

Tihanovska se pozvala na rezultate protokola iz brojnih biračkih mesta prema kojima je ona pobedila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u prvom krugu.

Štab Tihanovske je na konferenciji za medije uputio nekoliko zahteva aktuelnim vlastima, među kojima i da se zahteva se mirna predaja vlasti.

Takođe su saopštili da će se žaliti na rezultate izbora i da su spremni na duge protest, jer - još ništa nije završeno.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Prema preliminarnim podacima CIK-a, predsednik države Aleksandar Lukašenko osvojio je 80,23 odsto glasova, dok je Tihanovska na drugom mestu sa 9,9 odsto.

Nakon zatvaranja biračkih mesta u više beloruskih gradova počeli su masovni protesti. Demonstranti u centru Minska postavili su barikade od kanti za smeće. Policija je na njih ispalila suzavac, vodene topove i svetlosne granate i potisnula demonstrante iz centra grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GLAVNA LUKAŠENKOVA PROTIVNICA ODUSTALA OD PROTESTA: Ne želim zbog provokacija da završim u zatvoru

Izvor: Kurir, 10.Avg.2020

Štab beloruskog predsedničkog kandidata Svetlane Tihanovskaje odlučio je da ona neće učestvovati u protestima u Belorusiji kako bi izbegli moguće provokacije, saopštila je portparolka političarke Ana Krasuljina.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.