Mirković: U pripremi set zakona o medijima

Izvor: Press, 01.Apr.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: U pripremi set zakona o medijima

“Optimista sam da novi nacrti zakona mogu da pozitivno promene medijsku sferu”, rekao je Mirković za Tanjug nakon današnjeg panela o medijima u Srbji u Evropskom parlamentu u Briselu.

On je podsetio da su postojeći medijski zakoni stari jedanaest godina i da je to izvor mnogih problema.

Mirković je istakao da je nacrt paketa medijskih zakona, koji je stavljen na uvid ekspertima Evropske komisije radi eventualnih sugestija, izrađen u skladu sa evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << standardima.

“Narednih nedelja očekujemo komentare iz Brisela na Zakon o javnom informisanju, koji će regulisati sve medije koje imaju državu kao vlasnika ili suvlasnika”, objasnio je Mirković.

On je izrazio očekivanje da će ovaj zakon, kao i prateći zakoni o elektronskim medijima i o javnim servisima, biti usvojeni u Skupštini do kraja ove godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.