Mira Furlan − jugoslovenska zvezda u Holivudu

Izvor: Studnel.com, 07.Sep.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mira Furlan − jugoslovenska zvezda u Holivudu

Roditelji ove poznate glumice nisu bili strogi, već dosta liberalni. Mirina majka je preminula od kancera, a sa ovom bolešću se borila još dok je slavna glumica bila devojčica. Glumu je završila u Zagrebu 1978. godine. Odmah nakon završenog fakulteta ostvarila je nekoliko poznatih pozorišnih uloga, za koje je i nagrađena.
Karijeru je započela u pozorištu, a prva filmska uloga bila je 1982. godine u filmu Kiklop. Često je i u filmovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << i serijama sarađivala sa svojim suprugom, čak i tokom boravka u Americi. Svoj glumački talenat pokazala je i u filmovima: Ćao, inspektore, Otac na službenom putu, Za sreću je potrebno troje, Lepota poroka, Braća po materi, Špijun na štiklama, Turneja. Od stranih filmova glumila je u Twice born, rame uz rame sa Penelope Kruz, a i u poznatoj seriji Lost.

Foto: www.balkon3.com
U SFRJ je važila za poznatu glumicu koju je publika upoznala kroz brojne uloge u domaćim filmovima, a ujedno je bila i članica Hrvatskog narodnog kazališta. Početkom devedesetih, u vreme kada je mržnja između Srba i Hrvata bivala sve veća, Mira Furlan je bila meta predrasuda i pretežno negativnih komentara zbog veze sa Goranom Gajićem, danas njenim suprugom. Gorana je upoznala 1986. godine, neposredno nakon što je za film Lepota poroka osvojila Zlatnu arenu u Puli. 
Zatim je usledio otkaz u matičnom pozorištu, oduzet joj je stan koji je nasledila od bake, a koji je tek nedavno uspela da vrati u svoj posed. Kako bi izbegli neke veće probleme, Mira i Goran su emigrirali u Ameriku, gde žive i danas. Glumica je u početku bila prinuđena da radi kao konobarica, ali je veoma brzo uspela da nastavi sa glumom. Hrvatsku je posetila početkom dvehiljaditih, na poziv Radeta Šerbedžije.
Izvori: b92.net, 6yka.com, imbd.com.

mira furlanglumicana danasnji danbiografija

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.