Ministarstvo zdravlja: Bez plastičnih zdravstvenih knjižica do 2016.

Izvor: Blic, 12.Avg.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo zdravlja: Bez plastičnih zdravstvenih knjižica do 2016.

Ministarstvo zdravlja će u najskorijem roku tražiti izmenu zakona, kojim će se izdavanje plastičnih zdravstvenih knjižica pomeriti sa 2014. na 2016. ili 2017. godinu, rečeno je danas na sednici skupštinskog odbora za zdravlje i porodicu.

Član odbora dr Predrag Mijatović na sednici je maltene optužio zaštitnika građana Sašu Jankovića da radi u korist DS - a, da je politizovan i da tendenciozno meša elektronsku i zdravstvenu knjižicu, i upitao ga zašto se tek sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oglasio, a ne 2011. godine kada je izglasan zakon, kada je na vlasti bila Demokratska stranka i kada je urađeno 1.200.000 zdravstvenih knjižica, koje do danas nisu plaćene.

- Svaka diskusija da li trebaju knjižice ili ne je iluzorna, jer je to politički marketing DS - a koja hoće da se vrati na vlast - rekao je Martinović na sednici.

Janković je rekao kako zamena papirnih za elektronske zdravstvene knjižice treba da bude stvar slobodnog izbora, kao i da sve pogodnosti koje je RFZO predvideo za plastične kartice, važe i za papirne. Janković je dodao kako treba preispitati da li je potrebno da građani sada izdvoje između 20 i 30 miliona evra da bi papir zamenili plastikom, pri čemu se svaka prednost plastike može ostvariti i papirom, i dodao kako je ovakva izjava upravo dokaz koliko su nosioci političke vlasti spremni da prihvate stav nezavisne institucije.

- Prvi put se desilo da na ovakav način budem optužen, ako stvarno verujete u to što ste izgovorili zatražite smenu zaštitnika građana - rekao je Janković. Poslanik SNS - a Mijatović je dodao kako će o razrešenju Saše Jankovića odlučivati organi stranke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomera se rok za elektronske knjižice

Izvor: Beta, 12.Avg.2013

BEOGRAD, 12. avgusta 2013. (Beta) - Ministarstvo zdravlja će predložiti da rok za uvodjenje elektronskih zdravstvenih knjižica sa 2014. bude pomeren na 2016. ili 2017. godinu, najavila je u ponedeljak ministarka Slavica Djukić-Dejano.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.